Hasznos mikrobák

Az e-Bug Hasznos mikrobák című fejezete azt a célt szolgálja, hogy felhívja a tanulók figyelmét arra, hogy nem minden mikroba káros az ember szempontjából. Olyan eseteket mutat be, amikor az ember a maga javára használ fel valamely mikrobát.

A joghurtkészítés példáján a diákok közvetlenül megtapasztalják, hogyan alkalmazhatóak a mikroorganizmusok az élelmiszeriparban.

A kiegészítő feladat arra bátorítja a diákokat, hogy tegyenek fel kérdéseket a kísérlettel kapcsolatban. A diákok megvizsgálnak egy joghurt kultúrát mikroszkóp alatt, és megfigyelhetik a hasznos baktériumok jelenlétét.

A diákoknak kiosztandó anyagok elérhetőek kivetíthető (Ms PowerPoint) formátumban is - így kevesebbet kell nyomtatni, illetve fénymásolni.

 

 

 

 

border border
border

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again