A légútak higiénéje

Ennek a fejezetnek az a célja, hogy megtanítsa a diákoknak, hogy hogyan vezethet a nem megfelelő légúti higiénia a kórokozók és a betegségek terjedéséhez. Ön tudta, hogy a mikrobák akár 1 méterre is utazhatnak egyetlen tüsszentéssel?

A diákok megfigyelhetik kinagyítva, hogy milyen messze jutnak a mikrobák, amikor tüsszentünk és, hogy hány embert fertőzhetünk meg közben. A tanulók egy sor kísérlet segítségével megtanulhatják, hogy ha köhögéskor vagy tüsszentéskor zsebkendőt tartanak a szájuk elé, megelőzhetik a fertőzés terjedését.

A kiegészítő feladat arra hívja fel a diákokat, hogy gondolják át, hogy milyen messzire juthat el szerintük egy vírus egy hét alatt. Az eredmények meghökkentőek lehetnek!

 

 

 

 

border border
border

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again