Bevezetés a kórokozók világába

Ebben a fejezetben a diákok a mikrobák világával ismerkednek meg. Először felfedezik a különböző formájú és fajtájú, aztán pedig a hasznos és ártalmas kórokozókat. Egy Microsoft Powerpoint prezentáció és a "Milyen nagy egy mikroba?" című animáció használata segítheti ennek a nehéz témának az oktatását.

Ebben a bevezető feladatban a tanulók egy interaktívan tanító kártyajáték segítségével ismerkedhetnek meg a különböző típusú és formájú kórokozókkal.

A kiegészítő feladatban a kórokozók szerkezetét ábrázoló, közösen készített tablók segítségével szilárdíthatjuk meg a diákok tudását.

Másik kutatási témaként a diákok választhatják a kórokozók felfedezésének történetét is. Ekkor olyan tablót kell készíteniük, amely a mikrobiológia fejlődésének főbb mérföldköveit mutatja be időrendben.

 

 

 

 

border border
border

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again