Antibiotikumok és egyéb gyógyszerek használata

Csatlakozzon a tanárok 2012/13-as versenyéhez! Küldje el nekünk óratervét, vagy az antibiotikumokkal kapcsolatos ismeretek átadására vonatkozó ötleteit, és nyerjen 500 fontot iskolájának! Részletek itt.

Az antibiotikumoknak ellenálló mikrobák által okozott betegségek aggasztó problémát jelentenek kórházainkban és közösségeinkben. Ez a fejezet bemutatja, hogyan használják az antibiotikumokat és egyéb gyógyszereket a különféle betegségek és fertőzések kezelésére.

A gyakorlati feladatban agar-agar táptalajon található savak és bázisok töltik be a baktériumok és antibiotikumok szerepét. A tanulók csoportokba rendeződve különféle antibiotikumokat (lúgos oldatokat) fognak tesztelni betegmintákból kitenyésztett baktériumokon (savak és indikátorok agar-agar alapban), s a mellékelt lista alapján meg kell állapítaniuk, hogy a páciensek milyen betegségben szenvednek.

A kiegészítő feladatban a diákok az antibiotikum-használattal kapcsolatos aktuális kérdések, viták témakörében végezhetnek kutatásokat.

 

 

 

 

border border
border

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again