Καλώς ήλθατε στο e-Bug για το Γυμνάσιο

Το e-Bug είναι ένα ελεύθερο στην χρήση (δωρεάν), πανευρωπαικό υλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς, το οποίο αφορά τους μικροοργανισμούς, την υγιεινή, τη χρήση αντιβιοτικών και τα εμβόλια.

Κάθε θεματική ενότητα του e-Bug περιέχει αναλυτικά Σχέδια Μαθήματος και διασκεδαστικές εργασίες, κατάλληλες για τους μαθητές αλλά και δραστηριότητες για όλη την τάξη. Επίσης υπάρχουν διάφορα κινούμενα σχέδια και παρουσιάσεις, που διευκολύνουν την κατανόηση εννοιών της μικροβιολογίας.

Αν σας διευκολύνει, πολλές από τις εργασίες είναι διαθέσιμες και σε ασπρόμαυρες παρουσιάσεις, τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε από το διαδίκτυο. Έτσι μειώνεται σημαντικά η χρήση φωτοαντιγράφων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συνδέσεις στο αριστερό μέρος αυτής της σελίδας, για πρόσβαση και κατέβασμα της κάθε θεματικής ενότητας ή κάντε "κλικ" εδώ για να κατεβάσετε ολόκληρο το αρχείο, ως ένα συμπιεσμένο αρχείο (93 megabytes).

Υλικό    

Το e-Bug παιχνίδι για το Γυμνάσιο θα είναι σύντομα διαθέσιμο. Το παιχνίδι καλύπτει τις ίδιες θεματικές ενότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα διασκεδαστικο και διαδραστικό τρόπο.

Σύνδεση με Αναλυτικό Πρόγραμμα

Αγωγή Υγείας και Φυσικές
Επιστήμες
(π.χ. Βιολογία-Φυσική-Χημεία-Οικιακή Οικονομία-Φυσική Αγωγή, κ.α.)

 

 

 

 

 

border border
border

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again