e-Bug detektívjátékAz e-Bug detektívjátékban a játékos "kórokozó-nyomozó", aki egy baleset helyszínén nyomoz. A "balesethez" köze lehet mikrobáknak is. Valamennyi küldetésben szerepel egy megoldandó rejtély, s a főbb szereplőknek téves elképzelései vannak az esemény okairól. A játékos ezen elképzeléseknek ellentmondó bizonyítékokat talál, felfedezi a probléma valós okát, s közben a mikrobákról tanul.

0. küldetés: Felkészülés

A játékos megismeri a játék koncepcióját és felépítését, valamint az akadályok leküzdéséhez szükséges tudnivalókat.

1. küldetés: Baktériumbanda a grillpartin

Hugh Gaego, a színész megbetegedett, miután megnyerte a legjobb moziszínésznek járó díjat. Biztonsági őre, Heracles Samson szerint Hugh-ot szándékosan megmérgezte a szakács, aki egy másik, díjat nem nyert színész bátyja. A játékos a konyhában és a fürdőszobában nyomoz a szegényes higiéné bizonyítékai után, és megtalálhatja a fertőzés okait. Emellett tesz néhány, a higiéné jelentőségét alátámasztó felfedezést.

2. küldetés: Ha a baci bevadul...

Európa szerte jelentések érkeznek egy betegségről, amely nem gyógyítható a megszokott módokon. Még a leghatásosabb antibiotikumok is eredménytelenek. Valamilyen oknál fogva Európa egyes területein több megbetegedés fordul elő, mint a kontinens más részein. A játékos egy, a betegség által súlyosan érintett területen egy elismert tudós mikrobiológus laboratóriumába és orvosi rendelőkbe látogat el, és felismeri, hogy a megbetegedések a nem megfelelő antibiotikum-használattal függenek össze - s eközben megérti, mi az antibiotikum-rezisztencia.

3. küldetés: A csalás ára

A játékos egy hirtelen egyszerre lebetegedett futballcsapat ügyében nyomoz - csalásra gyanakszik. Kezdetben az edző gyanús, ám a játékos rájön, hogy mikrobáknak is szerepe lehet a problémában. A játékos megérti a vizes palackokkal kapcsolatos higiéné fontosságát, a be nem fejezett antibiotikum-kúra következményeit, és hogy mi történik, ha másnak felírt antibiotikumot veszünk be.


 

 

 

border border
border