Το "ηλεκτρονικό" μικρόβιο και το παιχνίδι του ντέντεκτιβ Στο παιχνίδι του ντέντεκτιβ, οι μαθητές μιμούνται έναν αστυνομικό επιθεωρητή που καταδιώκει μικρόβια και παρακολουθεί έναν ένοχο (που ουσιαστικά αφορά ένα μικρόβιο). Κάθε αποστολή περιλαμβάνει ένα σενάριο στο οποίο ο πρωταγωνιστής έχει λανθασμένη εντύπωση για την αιτιολογία των λοιμώξεων. Ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει αποδεικτικά στοιχεία που αντικρούουν αυτές τις αιτιολογίες και αποκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, μαθαίνοντας τελικά στα παιδιά έννοιες για τα μικρόβια.

Αποστολή 0: Εκπαίδευση

Ο παίκτης εισάγεται στην δομή και το σχεδιασμό του παιχνιδιού, για το Γυμνάσιο, και του παρουσιάζονται όλα τα σχετικά χαρακτηριστικά που απαιτείται να γνωρίζει, για να λύσει κάθε γρίφο, στις αποστολές του παιχνιδιού.

Αποστολή 1: Βλαβερά βακτήρια στο Μπάρμπεκιου Πάρτυ

Ο ηθοποιός Σάκης Εαυτούλης αρρωσταίνει αμέσως μετά τη βράβευσή του, ως καλύτερου ηθοποιού του κινηματογράφου. Ο φρουρός του, Ηρακλής Γιγαντίδης, πιστεύει ότι δηλητηριάστηκε σκόπιμα από τον αρχιμάγειρα, που είναι αδελφός ενός άλλου ηθοποιού που δεν κέρδισε κανένα βραβείο. Ο πρωταγωνιστής (ντέντεκτιβ) εξερευνά την κουζίνα και το μπάνιο, για στοιχεία κακής υγιεινής και καταφέρνει να προσδιορίσει την αιτία της μόλυνσης, καθώς επίσης να ανακαλύψει μερικούς λόγους για τους οποίους η υγιεινή είναι σημαντική.

Αποστολή 2: Όταν τα μικρόβια αγριεύουν

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, εμφανίζονται περιπτώσεις ασθενών από μια ασθένεια, που δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τα συνήθη μέσα. Ακόμα και τα περισσότερο "δυνατά" αντιβιοτικά δεν είναι πάντα αποτελεσματικά. Για κάποιο λόγο, η ασθένεια αυτή εμφανίζεται πιο συχνά σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης σε σχέση με άλλα. Ο πρωταγωνιστής επισκέπτεται το εργαστήριο ενός κορυφαίου μικροβιολόγου καθώς επίσης κι ένα γιατρό σε περιοχή που εμφανίζεται πιο συχνά η ασθένεια. Η ερευνά του αποκαλύπτει μια συσχέτιση μεταξύ της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών και της συχνότητας εμφάνισης περιστατικών της ασθένειας. Τότε ο πρωταγωνιστής κατανοεί τη θεωρία της αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά.

Αποστολή 3: Ο τζόγος ποτέ δεν αποδίδει

Ο πρωταγωνιστής καλείται να εξερευνήσει ένα σενάριο, όπου σε μια ομάδα ποδοσφαιριστών, όλοι ξαφνικά αρρωσταίνουν και υποψιάζονται ότι κάποιος παίζει βρώμικο παιχνίδι. Παρ'όλο που αρχικά φαίνεται ότι ο προπονητής έχει κίνητρο να "κλέψει", ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει ότι ίσως τα πραγματικά αίτια του προβλήματος να είναι κάποια μικρόβια. Ο πρωταγωνιστής μαθαίνει πόσο σημαντική είναι η υγιεινή στα μπουκάλια με το νερό, τις επιπτώσεις στην υγεία σου όταν δεν τελειώνεις σωστά την αγωγή με αντιβιοτικά που σου έχουν χορηγηθεί και επίσης τις παρενέργειες όταν χρησιμοποιείς, χωρίς ιατρική συμβουλή, αντιβιοτικά που έχουν δοθεί σε κάποιον άλλο.

 

 

 

 

 

 

border border
border