e-Bug detektiv-spillet

I e-Bug detektiv-spillet spiller eleven en "Bakteriedetektiv", der møder op på gerningsstedet, hvor der har været et "uheld", der muligvis skyldes mikroorganismer. Hver enkelt mission indeholder et mysterie, hvor hovedpersonerne har de forkerte teorier om hvad der kan være årsagen til problemet. Spilleren skal finde beviser, der modbeviser disse teorier. Ved gennemgang af uheldets forløb skal spilleren afdække den reelle grund til problemet, og undervejs lære om mikroorganismer.

Mission 0: Øvelse

Spilleren introduceres til spillets regler og opbygning og der gennemgåes, hvilken nødvendig rækkefølge spilleren må følge for at løse gåden i hver mission.

Mission 1: Skadelige bakterier til grillfesten!

Skuespilleren Teis Elvfed er blevet syg efter at have modtaget prisen som bedste skuespiller ved et prisuddelingsshow. Elvfed's bodyguard mistænker kokken, der er bror til en af de skuespillere, der ikke vandt en pris. Spilleren undersøger nu køkkenet for at finde bevis for dårlig hygiejne, finder frem til smittekilden, og opdager hermed, hvorfor hygiejne er vigtigt i et køkken.

Mission 2: Når bakterier går amok!

Europa er plaget af en sygdom, der ikke kan kureres med almindelig antibiotisk behandling. Selv de kraftigste antibiotika viser sig at være ubrugelige. Af uforklarlige grunde findes sygdommen oftere i nogle dele af Europa end i andre. Spilleren besøger en af de førende mikrobiologer på hans kontor, der ligger i et område, hvor smitten er konstateret. Ved at afdække en sammenhæng mellem forkert brug af antibiotika og sygdomstilfældene opnår spilleren en forståelse af begrebet antibiotikaresistens.

Mission 3: Hasardspil betaler sig ikke!

Spilleren bliver kaldt ud for at undersøge en sag, hvor et helt fodboldhold pludseligt er blevet syge. Der er tydeligvis ugler i mosen! På trods af at trænerens første mistanke er, at der er tale om snyd, opdager spilleren, at der sandsynligvis er en mikrobiologisk grund til sygdommen. Spilleren lærer om vigtigheden af hygiejne omkring brug af vandflasker, konsekvenserne af at afbryde en antibiotikakur og bivirkningerne ved at bruge en anden persons antibiotika.

 

 

 

 

 

border border
border