Игри за ученици от горния курс



В Детективската игра на e-Bug учениците играят "Микробен следовател", който присъства на сцената на "произшествие", в което може да са замесени микроби. Във всяка мисия има загадка, в която главният герой ще има неправилни идеи по случая. Играчът намира улики, които противоречат на тези идеи и в развоя на събитията разкрива истинската причина за проблема, като в процеса научава нови неща за микробите.

Мисия 0: Тренировка

Играчът се въвежда в концепцията и дизайна на играта за средното училище и му се показват всички съответни характеристики, нужни за да завърши всеки пъзел в мисиите.

Мисия 1: Безогледни бактерии на барбекюто

Актьорът Хю Гейго се разболява, след като е спечелил филмовата награда за най-добър актьор. Бодигардът му Хераклис Самсън мисли, че Хю е умишлено отровен от готвач, който е брат на друг актьор, не успял да спечели нито една награда. Играчът разследва кухнята и банята за доказателства за лоша хигиена и успява да идентифицира причината за инфекция, като същевременно открива и някои от причините защо хигиената е толкова важно нещо.

Мисия 2: Когато микробите полудяват

Из цяла Европа има съобщения за болест, която не може да се лекува с нормалните средства. Дори най-силните антибиотици се оказват неефективни. По някаква причина болестта се открива повече в едни райони на Европа, отколкото в други. Играчът посещава лаборатория на виден микробиолог, както и лекарски кабинет в район, засегнат от болестта. Като открива връзка между прилагането на неподходящ антибиотик и случаи на болестта, играчът придобива знания за резистентността към антибиотици.

Мисия 3: Хазартът никога не е на печалба

Играчът е поканен да разследва ситуация, при която футболен отбор внезапно се разболява и има подозрения за нечестна игра. Макар отначало да изглежда, че треньорът има мотиви да мами, играчът открива, че може да има и микробна причина за този проблем. Играчът научава колко е важна хигиената при бутилките с вода, какви са последствията, ако не се довърши курс от антибиотици, както и страничните ефекти от това да ползваш нечии чужди антибиотици.

 

 

 

border border
border