junior banner
 

Védooltások

Míg az antibiotikumok és egyéb gyógyszerek a fertőzések kezelésében segíthenek, addig a védőoltások attól védenek meg bennünket, hogy a fertőzések megbetegítsenek.

E fejezetben a diákok megismerik Edward Jennert és a védőoltás felfedezésének elképesztő történetét, s ezáltal megértik, hogyan védhet meg egy viszonylag ártalmatlan kórokozóval való találkozás (a védőoltás beadása) egy halálos kórokozótól. A hiányzó szavak beírása és a feltett kérdésekre való válaszadás segít, hogy a tanulók megjegyezzék a történet lényeges elemeit.

A kiegészítő feladat egy mókás játékon keresztül arra biztatja a tanulókat, hogy újraírják Edward Jenner történetét. Gondoljon csak bele: ha nem lennének védőoltások, a diákjainak talán fele sem ülhetne az óráin!

 

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again