junior banner
 

Mikrobamánia

Ebben a fejezetben a diákok a parányok csodálatos világával ismerkednek meg. Először felfedezik a különböző formájú és fajtájú, aztán pedig a hasznos és ártalmas mikroorganizmusokat. Egy Microsoft Powerpoint prezentáció és a "Milyen nagy egy mikroba?" című animáció használata segítheti ennek a nehéz témának az oktatását.

Ez a bevezető feladat arra ösztönzi a tanulókat, hogy megfigyelőképességüket és képzelőerejüket használva készítsenek mikrobákat sólisztgyurmából. Eközben megtanulják, hogy léteznek különböző alakú baktériumok, vírusok és gombák, amelyek a Földön mindenhol megtalálhatóak.

A Mikrobamánia című kiegészítő feladat megoldásakor a diákoknak azt kell eldönteniük, hogy az adott kórokozó baktérium, vírus vagy gomba-e. Ez szilárdabbá teszi a diákok tudását.

 

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again