junior banner
 

Élelmiszer-higiéné

Évente emberek ezrei betegszenek meg a nem megfelelően elkészített, illetve tárolt ételek okozta ételfertőzés miatt. Ez a fejezet bemutatja a gyerekekenek, hogy a nyers vagy nem eléggé átsütött, megfőzött étel közvetítésével milyen könnyen kerülhetnek az ember szervezetébe potenciálisan káros mikrobák.

A diákok az osztály szakácsát játszák, egy csirkés szendvicset készítenek játékból. Szó szerint látni fogják, milyen messzire el lehet juttatni a mikrobiális fertőzést!

A "Hűtőjáték" során a diákok azt tanulják meg, hogyan kell a hűtőszekrényben úgy elhelyezni az élelmiszereket, hogy megakadályozzuk a keresztfertőződést. Ez a játék otthon is játszható, megtalálható a diákoknak szóló honlapokon. A papírral való takarékoskodás jegyében a diákoknak kiosztandó anyagok elérhetők kivetíthető formában is (MS PowerPoint bemutatóként).

 

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again