junior banner
 

Az állattartó gazdaság higiénéje

A gazdaság bemutatása élvezetes és értékes tanítási és tanulási lehetőségeket kínál. Fontos megismerni, milyen - esetenként az emberre nézve veszélyes - mikrobák élnek a gazdaságban, hogy a farmlátogatás ne csak szórakoztató, hanem biztonságos is legyen.

A tenyésztett állatok hordozhatnak olyan mikrobákat, amelyek hasznosak vagy semleges hatásúak rájuk nézve, ugyanakkor az emberi szervezetbe kerülve akár súlyos betegséget is okozhatnak. Ilyen például az E. coli, a Salmonella és a Campylobacter.

A 2.4. rész az állattartó gazdaság higiénéjéről szól, s azt tanítja meg a diákoknak, hogy a gazdaság mind hasznos, mind káros mikrobáknak otthont ad. A csoportos megbeszélés (e-Bug közösségi háló) és a Farmkalandok társasjáték segítségével a gyerekek megismerik különböző mikrobák előnyét és veszélyét.

 

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again