junior banner
 

Gårdhygiejne

En gård er et vigtigt undervisningsmiljø, som kan give både morsomme og positive erfaringer. Det er dog vigtigt at være opmærksom på de mikroorganismer, der findes på en gård, idet nogle af dem kan være skadelige for mennesker. Ved at tænke sig om kan besøget på gården blive en sjov og sikker fornøjelse.

Gårdens dyr kan nogle gange være bærere af mikoorganismer, som er såvel gavnlige som uskadelige for dyret, men som kan gøre os meget syge, hvis vi får dem ind i kroppen. E.coli, Salmonella og Campylobakter er eksempler på sådanne skadelige mikroorganismer

Kapitel 2.4 Gårdhygiejne lærer eleverne, at der på en bondegård findes såvel gavnlige som skadelige mikroorganismer. Gennem diskussion i gruppe, netværksspil og et bondegårdsspil lærer eleverne om fordelene og ulemperne ved mikroorganismer på gården.

 

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again