e-Bug platformjátékokHáromféle platformjátékunk ugyanannak az alapvető tudásnak az átadását célozza meg, mint az oktatási segédanyag. A vetélkedő a játék fantáziavilágának és a valódi világnak az összekapcsolásában segít; az ételválogató játékban a játékos a konyha megfelelő részein helyez el élelmiszerfajtákat; a harmadik játék során pedig a játékos mikrobaméretűre zsugorodik, és vírusokkal, gombákkal, baktériumokkal találkozva tanul a mikrobákról.

Mindent a mikrobákról

A játék elsőként - egymással összehasonlítva - bemutatja a különféle mikrobatípusokat (baktérium, gomba, vírus), és azok eltérő méretét és alakját, így a játékos látja, hogy a gomba nagyobb, mint a baktérium stb. A feladat: a helyes mikrobatípus fényképének kiválasztása.

Hasznosak és ártalmasak

A játékos megtanulja, hogy egyes mikrobák árthatnak nekünk. Amikor megérint egy "rossz" mikrobát, veszít az életerejéből. A játékos szappant dob a káros mikrobákra, hogy lemossa azokat a bőrről; a vírusok ellen pedig "a szervezet ellenválaszával" veszi fel a harcot a vérben. Természetesen nem minden mikroba káros. A játékban a "jó" mikrobák a rosszak ellen harcolnak. A játékos Lactobacillus Lilla segítségével készít a tejből joghurtot.

Konyhai játék

A játékosnak 30 másodperce van, hogy a konyhában a helyükre pakolja a megvásárolt élelmiszereket, pl. a tejet a hűtőszekrény ajtaján levő fiókba, a zöldséget a hűtő alsó fiókjába. Pontot veszít, aki az élelmiszerre tüsszent, vagy nem mos kezet nyers hús megérintése vagy tüsszentés után. A játék célja az, hogy megmutassa, hogyan kell megfelelően tárolni az élelmiszert, és hogy a tüsszentés hogyan ronthatja a kézhigiénét, hogyan járulhat hozzá káros mikrobák terjedéséhez.

Egy bogyó nem bogyó

Ebben a játékban a játékos olyan kicsi, mint egy mikroba, és egy fertőzés ellen harcol a véráramban. Ezúttal azonban olyan súlyos fertőzéssel áll szemben, melyet a szervezet nem tud egyedül legyőzni, ezért a játékosnak egy egész kúrányi antibiotikum-tablettát kell a fertőzés helyére szállítania. Ha nem használja fel az ÖSSZES tablettát, akkor a szuperfertőzés visszatér.